Start

Welkom op de deelnemerssite van het trainingsprogramma ‘Meer Werkplezier’. Het programma is er op gericht om jou (nog) meer werkplezier te laten ervaren. .

Op deze pagina vind je informatie over het programma en de werking van deze site.

Wat gaan we doen?

In het trainingsprogramma leer je om jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten. Deze kwaliteiten moeten eerst boven tafel komen. Ook leer je valkuilen van jezelf en die van collega’s te herkennen. Valkuilen zijn over het algemeen doorgeschoten kwaliteiten. Iemand is té behulpzaam, té empathisch of té gestructureerd. Kwaliteiten zijn vaak eigenschappen waarvan je zelf zegt: ‘ Maar dat kan toch iedereen?’ Ze zijn op jouw lijf geschreven. Je hoeft er geen moeite voor te doen, waardoor ze weinig energie kosten.

De kunst is om jouw kwaliteiten op een effectieve manier in te zetten en niet door te schieten in je valkuil. Hierdoor wordt niet alleen jouw persoonlijke effectiviteit vergroot, maar krijgt ook de onderlinge sfeer een positieve boost.

Leren door ervaring

Een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma is ‘leren door ervaring’. Voor dit onderdeel ontvang je, na de eerste trainingsdag, persoonlijke handvatten waarmee jij verwacht jouw persoonlijke effectiviteit te kunnen vergroten.

Gedurende zes weken ga je in de praktijk met deze handvatten aan de slag. Hoe beter je erin slaagt om de voor jou bruikbare handvatten toe te passen in dagelijkse praktijk situaties, des te groter het positieve effect hiervan zal zijn.

Blijvend resultaat

Tijdens het trainingsprogramma bestaat de mogelijkheid om per mail contact te houden met de trainer. Hierdoor word je gemotiveerd om aan de slag te gaan en te blijven met de voor jou bruikbare technieken en inzichten. Dit om terugval op ineffectieve gewoonten te verkleinen.

Het trainingsprogramma bestaat uit:

  • Deel 1: Plenaire kennismakingssessie
  • Deel 2: Persoonlijke kennismaking
  • Deel 3: Effectmeting meer werkplezier
  • Deel 4: Eerste trainingsdag
  • Deel 5: Leren door ervaring
  • Deel 6: Tweede trainingsdag
  • Deel 7: Effectmeting meer werkplezier

Je hebt inmiddels deelgenomen aan de plenaire kennismakingssessie. De samenvatting van deze bijeenkomst vind je terug in deel 1.

Pas als je de samenvatting uit deel 1 hebt gelezen, kun je door naar deel 2; de persoonlijke kennismaking. Voor de persoonlijke kennismaking geldt een voorbereidingsopdracht. Na het voltooien van deze opdracht kun je deelnemen aan het persoonlijk kennismakingsgesprek, etcetera.

Veel plezier met het programma!

Emmy

PS Als je vragen hebt of je wilt iets tegen mij aanhouden, mail gerust naar info@meerwerkplezier.nl

Je moet ingelogd zijn om je cursus voortgang te zien.